FAST SALES – HOMEMADE CHOCOLATE & COOKIES

Salam & Hai

Jualan homemade chocolate dan cookies sehingga penghabisan stok, senarai seperti berikut

1. Chocolate Chip Almond Cookies

2. Oreo Chocolate Chip Cookies

3. Pineapple Tart

4. Peanut Cookies

5. Homemade Chocolate

kepada sesiapa yang berminat, cepat jangan ketinggalan menikmati semua produk yang berkualiti dan dijamin halal

*Homemade Chocolate dah habis , cuma tinggal cookies saja.

Advertisements

SUNWAY PYRAMID, SUBANG JAYA 13- 14 FEB 2010

Salam & Hai

Minggu ni agak busy dengan booth kat Sunway Pyramid tapi kureng sikit sale kat sini may first time. kalau berkesempatan mari ler lawat den kat sunway orange zone.

ok later den update…..bye

Tempahan Cupcake n Muffin

Kepada sesiapa yang beminat boleh hubungi saya untuk membuat tempahan cupcake(kek cawan) & muffin) untuk pelbagai majlis harga dari 50 sen (beserta bekas )bergantung kepada kuantiti tempahan. Bagi cupcake dengan hiasan harga dari RM1.50 – RM 3.80 mengikut saiz. Untuk hiasan bunga rose (seperti diatas) tambahan 0.30 sen bagi setiap kuntum.

Blueberry Cake

Salam dan Hai

mari  belajar cara menghias Blueberry Cake,

bahan yang perlu ada sponge cake, fresh cream dan blueberry filling semua bahan ni terdapat di kedai bakery.

Step 1 : bahagi kek kepada 2 dan sapu fresh cream

Step ke 2 : bubuh sedikit filling diatas cream

Step 3 : Sapu cream menutupi filling

Step 4: Ambil sebahagian kek yang telah dipotong dan sapu cream nipis dan simpan dalam chiller selama 30 minit.

Step 5 : Hias kek dengan fresh cream dan hiasan dengan strawberry.

Selamat mencuba, kek ni saya buat untuk anak-anak makan…..jom cuba

bye…¬† kalau tak faham boleh tanya …………….

Kek Cawan Lemon

Bahan – bahan

(A) 280gm tepung naik sendiri

(B) 250gm gula caster

4 biji telur (gred A)

50 ml fresh milk

20ml lemon juice / sunkist

1 tsp lemon/orange paste

5ogm poppy seed

(C) 240gm butter – pukul sampai kembang

Cara membuat:

1. Campur bahan A dan B dalam mangkuk untuk beberapa minit, kemudian masukan bahan C. Gaul dengan spatula

2. Masukkan dalam paper cups

3. Bakar 200 c selama 20 minit.

ok, Selamat mencuba……happy baking

BIRTHDAY CAKE – IQBAL

salam

ni nsk citer sikit pasal kek hari lahir Iqbal, mama dia ni student praktikal kat opis satu masa dulu. satu malam online aku pun bagi blog untuk dia layan, esoknya dia call nak tempah kek, aku pun tanya untuk makan2 ke? bukan kata Mai untuk anak sambut Birthday oooooooooooo dah 1 tahun umurnya. mai layan gambar. Untuk Mai sila ler komen sodap ke tidak kek yang akak buat tu……….esok ler baru den upload gambar slow sangat Broadband celcom ni