KELAS UKIR AGAR-AGAR

Kelas dengan kak Zan dari Teluk Intan, Perak. Kepada sesiapa yang berminat untuk belajar boleh email atau hubungi saya Noorlie . Kak Zan dari Perak akan mengajar sekiranya mendapat sambutan.

Manggis

Jambu Air

Banana

Belimbing

Buah dari agar-agar

Advertisements

TEMPAHAN YANG LEPAS-LEPAS

MACAROON

MACAROON

KEK LAPIS PRUNE CHEESE

Layan…………..

PROMOSI : BAKING CLASS ON APRIL

2 APRIL 2011 (10.00am – 2.00 pm) RM100

TARTLET – CHEESETART,FRUIT TARTLET,CHOCOLATE TART

* semi hands on

2 APRIL 2011 (3.00am – 6.00 pm) RM70

CREAM PUFF & ENCLAIR WITH YUMMY FILLING

*semi hands on

3 APRIL 2011 (10.00am – sampai selesai) RM250

HOMEMADE CHOCOLATE (HANDS ON)

–         teknik tempering salam suhu bilik untuk real choclates

–         membuat filling ganache

–         real chocolate dengan filing badam,inti ganache,nutty  praline, chocolate  bar with bubble rice /cornflake/waffle

–         teknik emrobing (munchy wafer)

–         teknik marbling

–         Oreo chocolate

–         Lolichoc (Coloring)
Apa yang anda bawa pulang:
1. Coklat siap yang melebihi 50pcs
2. Nota lengkap
3. Mould untuk coklat

Apa yang diberi semasa kelas:
Coklat Converture Sicao (Milk),Coklat compound (Milk,Dark,White)

9 APRIL 2011 (10.00am – sampai selesai) RM100

– CHOCOLATE INDULGENCE

– AMERICAN CHOCOLATE CAKE

– CARROT CAKE

DEMO CLASS  & SEMI HANDS ON

10 APRIL 2011 (10.00am – 2.00pm) RM100

– BLUEBERRY CAKE

– BANANA CHOCOLATE CAKE (ALA-ALA SECRET RECIPE)

– MABLE CHEESE BROWNIES

DEMO CLASS  & SEMI HANDS ON

10 APRIL 2011 (3.00 pm – 6.00pm) RM80

BASIC CAKE

BUTTERCAKE,CHOCOLATE MOIST CAKE,WALNUT BROWNIES

DEMO CLASS

23 APRIL 2011 (10.00am – sampai selesai) RM100

KEK LAPIS

KEK LAPIS PRUNE

– KEK LAPIS OREO

– KEK LAPIS CHEESE

DEMO CLASS  & SEMI HANDS ON

24 APRIL 2011 (10.00am – sampai selesai) RM100

CHEESECAKE

– DOUBLE CHOCOLATE CHEESE CAKE

– MANGO CHEESE CAKE

– JAPENNESE SOFT CHEESE CAKE

DEMO CLASS  & SEMI HANDS ON

Terdapat kelas DIY kepada sesiapa yang berminat.

Alamat : Rumah Kedai No14 Jalan Kayu Manis 3, Taman Kayu Manis (Fasa 2) Sikamat, Jalan Seremban – Jelebu, Seremban

Untuk keterangan lanjut, hubungi saya Noorlie 013-6206325 (call/sms) atau email:  noorliyah@yahoo.com

bye

BAKING CLASS : TAMAN KAYU MANIS (FASA 2) SEREMBAN

Assalamualaikum …….. & Hi

Pelbagai masalah terpaksa aku hadapi dalam mencari premis untuk memulakan kelas, akhirnya aku buat keputusan menyewa rumah kedai kerana selesa untuk aku sendiri dan keluarga.

Kelas ‘baking’ insyaallah akan diadakan setiap hari sabtu dan ahad dalam bulan April tunggu jadual ye ……….Lokasi Taman Kayu Manis fasa 2, Jalan Seremban – Jelebu. Yuran kelas bermula RM70 -RM100 (semi hands on & demo). Kepada yang berminat boleh email, call / sms untuk keterangan lanjut.

Kelas DIY juga dialu-alukan.

bye

HARGA BARANG BAKERI NAIK???KENAPA

Assalamualaikum……….

Pening kepala akak barang-barang bakeri naik je gula aising dah RM4.95, tepung Hong Kong RM8.20, Butter RM5.80 (Anchor) lum citer pasal cheese,susu dan lain – lain barng harian.

Customer kalau order nak murah, nak sedap, nak cantik……..pening akak dibuatnya. Bukan tak tahu barang semua naik tapi macam kita yang buat kat rumah ni tak payah bayar sewa, lektrik dan air. Tapi kalau beli kat kedai mahal tak de pun minta kurang???pelik manusia……….

Yang kat kedai tu entah minggu bila ler kek tu dibuat pun mahal tapi yang kita homebakers yang produk sentiasa baru,halal,telur basuh(kat kedai ada basuh ke ???? ahakssss) dan ada bahan penahan kulat pun sodap…………

Akak tengah pening sebab survey pure butter semua dah naik dan mau naik lagi sebab tenusu dan stok kureng di pasaran……..Bukan itu je, tokey bakeri bagitaw barang berasaskan tenusu mau naik lagi…………fening2

Layan je ler harga barang yang naik tak mau turun2, kenapa tiba2 semua barang naik ye???????? tak de sapa pantau ke???? pelik akak memikirkan.

Mai ler share masalah ni, kalau ada nak bagi pendapat ke, apa ke akak terima je.Sebab dah penat baking nak berceloteh lak ……….hehehe

bye

PROMOSI : SEMPENA CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum & Haiiiiiiiiiiiiii

Sori ler dah lama tak update blog coz pegi berseminar sambil bercuti…..lum sempat berehat ada event kat USIM 3 hari……….hmmmmm agak penat.

Minggu ni nak buat sample biskut raya dan hantaran anak sedara den lak, pastu nak siapkan kek lapis prune dan kek lapis cheese tunggu yo gambarnya.

Promosi Cuti Sekolah ,

i) Cheesetart RM35/50pcs & RM50/36pcs (size M)

ii)Macarons RM30/25pcs

iii) Cupcake RM2/pcs (manyak murah biasa RM2.80) (buttercake shj) min order 25pcs.

iv)Carrot Cake RM60(RM70)/kg or per recipe RM80(RM90)/1.5kg (Promosi)

Apa tunggu lagi……….