KELAS BAKING BULAN JUN 2011

Assalamualaikum …….& Hiiiiiiiiiiii

4 Jun 2011 (10.00am – 2.00 pm) RM120

KELAS KEK LAPIS SARAWAK

– KEK LAPIS PRUNE

– KEK LAPIS OREO

– KEK LAPIS CHEESE

SEMI HANDS-ON CLASS

11 Jun 2011(11.00am sampai selesai) RM120

TARTLET – CHEESETART,FRUIT TARTLET,CHOCOLATE TART

* semi hands on

12 Jun 2011 (10.00am – sampai selesai) RM120

-CHOCOLATE INDULGENCE

-AMERICAN CHOCOLATE CAKE

-CARROT CAKE

SEMI HANDS ON

18 Jun 2011 (10.00am sampai selesai) RM100

KELAS BISKUT RAYA

-Japenese Cheese Cookies

-Strawbwerry Snow

-Poppy Coconut

-Cornflake Crunchies

-Peanut0 Cookies

19 Jun 2011 (11.00 am sampai selesai) RM80

KELAS TALAM & PUDING

-Talam Suji, Talam Cendol, Puding Caramel Jagung

25 Jun (10.00am sampai selesai) RM120

TARTLET – CHEESETART,FRUIT TARTLET,CHOCOLATE TART

* semi hands on

26 Jun 2011 (10.00am – sampai selesai) RM120

KELAS SLICE CAKE (Decoration,costing,teknik memotong yang betul)

– Strawberry Slice

– Chocolate Slice

– Fresh Fruit Slice

– Ala-ala Opera Slice

3 Julai 2011 (11.00am – selesai) RM120

– Red Velvet Cake

– Caramel Cake

– Custard Cake

Terdapat kelas DIY kepada sesiapa yang berminat dan kepada berkumpulan juga di alu-alukan.

Alamat : Rumah Kedai No14 Jalan Kayu Manis 3, Taman Kayu Manis (Fasa 2) Sikamat, Jalan Seremban – Jelebu, Seremban

Untuk keterangan lanjut, hubungi saya Noorlie 013-6206325 (call/sms) atau email: noorliyah@yahoo.com

4 JUN 2011 : KELAS KEK LAPIS SARAWAK

Assalamualaikum……..& Hai

Kelas minggu tak de sebab ada majlis perkahwinan, kelas akan datang ialah kelas kek lapis sarawak.

kepada sesiapa yang berminat boleh sms / email saya.Bye……..

kek lapis cheese

kek lapis prune

kek lapis oreo

TEMPAHAN SLICE CAKE DIBUKA SEKARANG…..

Assalamualaikum N Hiiiiiiiiiiiiiii

Minggu ni gi kelas slice  cake, nak menimba tips dari Kak Ina, banyak yang eden dapat, terima kasih kak Ina.

Tempahan dibuka sekarang dan kelas akan diadakan 25 June 2011. Boleh dijadikan buah tangan gi kenduri atau majlis hari lahir atau lain-lain majlis memang sesuai tak ler bawa talam je………..kan.Namapak eksklusif dan sedap…………

Meh kita layan slice cake…………..

Fresh Fruit Slice (RM38/16pcs)

Ala-ala opera slice (RM38/36pcs)

Chocolate Slice (RM30/36pcs)

Strawberry Slice (RM30/36pcs)

JEMPUT DATANG

Assalamualaikum

kepada Ex-student kalau berkesempatan mari ler datang ke kedai saya pada sebelah petang pukul 3.(food tester) hehehe ……..

Jangan tak datang yo………………..bye

Gambar lepas Hari Wesak….taraaa……. RED VELVET CAKE

yummy ............delicious

SHORT COURSE @ FOOD SERVICE COMPLEX UPM SERDANG

Fundamental Baking Technique(pastry) oleh Chef Jehan Azimi Musah.Meh tengok hasilnya……….

Puff Pastry N Brownies

strawberry tarts

Apple Puff

Chocolate Hazelnut Cake

group den, belakang tu chef Jehan

Berminat………….hubungi saya untuk kelas.

Tempahan Pertunangan Buat Seri N Zul

Haiiiiiiiiii

Seri, sori akak lambat update sebab agak sibuk semenjak 2 menjak ni tambahan dengan kesihatan kureng sihat. Apa-apa pun layan gambar ye………komen ler sikit yo seri (aritu kakaknya tempah kek 3 tingkat sampai ke Jolai den hantar u)

dari Seri untuk tunangnya, Zul

dari Zul untuk tunangnya, Seri

Kek Hari Lahir Mak Mertua Eden

layan je ye gambarnya, Mak mertua den punya hari lahir 1 Malaysia cuti, Hari Buruh hehehe

Bapa mertua,Mak mertua dan kakak ipar eden

Kelas Kaum Ibu@ Tmn Pinggiran Senawang

Assalamualaikum…………

Dalam kesibukkan memulakan aktiviti baru………kelas masakan, ada pula yang sudi menjemput saya mengajar untuk komuniti di Taman Pinggiran Senawang.

Terima kasih su, memberi kepercayaan mengajar.

kepada yang berminat dalam bentuk kumpulan atau persatuan, boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Kelas Tartlet 7 Mei 2011

Haiiiiiiii ape kabar???????

Den sihat berbanding minggu sebelum ni lepas demam,demam.Syukur kepadaMu Ya Allah kerana aku semakin beransur sihat.

Layan kelas aktiviti untuk kelas kali ni, tapi final punya gambar tak de sebab bateri kamera dah habis, Nini boleh email kat auntie gambarnya.

terima kasih kepada Sapura, Ana ( jiran Sapura tokey katering, kalau berhajat boleh ler ye), anak-anak kak Lily(sori lupa nama), kak Ruby (mak andam) dan Nini.

Banyak kelas yang menarik dalam bulan Jun jangan lupa ye, jengah blog..

Enjoy........

aksi kak Ruby,Ana,Nini (mak buyung)

Sapura dan anak-anak kak lily

Tara..........hasil peserta

hasilnya......

Berminat??? boleh call/sms 013-6206325 atau email noorliyah@yahoo.com untuk kelas akan datang …….bye

Kelas Kek Lapis (yang lepas)

Assalamualaikum & Hiiiiiiiiiiiiiiii

maaf ye lama tak update gambar sebab tengah cari camera yang hilang & thumb drive mmmmm tak taw tak jumpa2 laei wehhhh.

tapi tak pe nasib baik ada kamera penyelamat tapi tak banyak ker gambarnya, layannnnnnnn

tengok bila seuruh sebanyak mungkin prune sampai tak do tompek nak letak

oreo ni kodokut lak(manyak komplen hehehe)

kek lapis cheese , ni cantik kan (sebab cikgu yang buek weh)anak murid dah kepenatan

kek lapis cheese (yummy)

kek lapis prune

kek lapis oreo

terima kasih kepada Kak Aini, Kak Zai, Rasbuna,Kak Azah, Hani kerana sudi belajar untu kelas kek lapis (nnti cikgu cari duit beli air-cont. yo,cian student kepanasan masa kelas ni). Sori gambar dalam kelas tak de sebab cikgu sorang je, pembantu tak nak ikut huhuhu .

Apa-apa pun jangan lupa pada yang lum belajar, mai datang belajar  memang berbaloi……..sodap,lembap dan tak terkata.

Kelas akan datang 4 Jun 2011 tapi yuran dah lain yo, sebab kelas promosi bulan April & Mei je. Insyaallah akan datang akan muncul kek – kek lapis yang lain seperti kek lapis cheese prune, kek lapis India, kek lapis evergreen prune dll. Tunggu ……….

byeee…. banyak kelas yang menarik dalam bulan Jun 2011.