HARGA BARANG BAKERI NAIK???KENAPA

Assalamualaikum……….

Pening kepala akak barang-barang bakeri naik je gula aising dah RM4.95, tepung Hong Kong RM8.20, Butter RM5.80 (Anchor) lum citer pasal cheese,susu dan lain – lain barng harian.

Customer kalau order nak murah, nak sedap, nak cantik……..pening akak dibuatnya. Bukan tak tahu barang semua naik tapi macam kita yang buat kat rumah ni tak payah bayar sewa, lektrik dan air. Tapi kalau beli kat kedai mahal tak de pun minta kurang???pelik manusia……….

Yang kat kedai tu entah minggu bila ler kek tu dibuat pun mahal tapi yang kita homebakers yang produk sentiasa baru,halal,telur basuh(kat kedai ada basuh ke ???? ahakssss) dan ada bahan penahan kulat pun sodap…………

Akak tengah pening sebab survey pure butter semua dah naik dan mau naik lagi sebab tenusu dan stok kureng di pasaran……..Bukan itu je, tokey bakeri bagitaw barang berasaskan tenusu mau naik lagi…………fening2

Layan je ler harga barang yang naik tak mau turun2, kenapa tiba2 semua barang naik ye???????? tak de sapa pantau ke???? pelik akak memikirkan.

Mai ler share masalah ni, kalau ada nak bagi pendapat ke, apa ke akak terima je.Sebab dah penat baking nak berceloteh lak ……….hehehe

bye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: